Köpa honung

Vi skickar inom hela Sverige. Beställ genom att maila oss på info@jarbobigard.se

Ange namn, adress samt mobilnummer.

Minsta beställning 4 burkar. Fraktkostnad 89 kr. Under sommaren kan du även köpa honung vid vår bigård i Järbo, Högsäter, Dalsland.

All vår honung är giftfritt producerad, kallslungad och rå/raw.

 

Skogshonung, kallslungad, raw 99 kr/500g (Slutsåld. Återkommer juni/juli -24)

Vår honung från skogen kommer från bikupor som står långt in i skogen i det inre av Dalsland där naturen råder sig själv.

Området är känt för sin artrika flora med en mångfald av växtlighet. Här växer vildhallon, lingon, nyponros, blåbär, orkidéer, körsbär och ljung. Mångfalden ger honungen en rik och mångfacetterad smak. Skogshonung ger inga stora skördar men smaken är något helt speciellt.

Naturligt kristalliserad honung 110 kr/500g (Slutsåld. Åter  sommaren-24)

Kallslungad honung som inte har rörts utan bara silats och tappats direkt från bikupan till burken. Den har vanligtvis en hårdare och mer kristalliserad konsistens som känns spännande på tungan. Honungen mognar i burken och utvecklas på olika vis beroende på vilken nektar som samlats. Varje burk är unik. För dig som gillar extra rå honung i dess mest naturliga form.

Ljunghonung kallslungad, raw 159 kr/500g (Slutsåld. Åter sommaren -24)

Ljunghonung anses av många vara den exklusivaste, nyttigaste och godaste av all honung. Den jämförs ofta med den lyxiga, världsberömda Manukahonungen vad gäller antibakteriella egenskaper. Forskning bedrivs på medicinsk användning av ljunghonung. Kanske kan den vara lösningen på framtidens antibiotika?

Vår ljunghonung kommer från ett område rikt på ljung i det inre av Dalsland. Ljunghonungen hämtas långt bortom allfarvägarna, bland tjärnar och myrmarker. Här sköter skogen sig själv och våra bin gör honung långsamt i sin egen takt. Smaken är mustig och aromatisk.

Ängshonung, kallslungad, raw 99 kr/500g (Slutsåld för säsongen. Åter sommaren -24)

Från ängsmarkerna vid vackra Kroppefjäll, Dalsland. Underbar smak av vitklöver, maskros, vildhallon, hägg och rallarros. Nektarkällorna i anslutning till bikuporna är ekologisk klövervall och ängsmark. Vi har inga bikupor vid besprutad raps eller liknande.

Nyslungad, flytande honung, kallslungad, raw 110 kr/500g (Slutsåld för säsongen. Åter sommaren -24).

Flytande helt nyskördad honung, direkt från bikupan. Vår nyslungade honung säljs direkt efter att den lämnat bikupan, så färskare är svårt att få. En underbar och nyttig delikatess som endast finns under sommarsäsongen och vanligtvis bara går att köpa direkt från biodlaren. Nyslungad honung innehåller många nyttiga ämnen och mjölksyrabakterier.

Den kristalliserar naturligt med tiden (veckor till månader) och blir mer eller mindre fast och grusig i konsistensen. Passar bäst att konsumera medan den är flytande.

Tips! Nyslungad honung går bra att lägga i frysen och ta fram vid behov. Då avstannar vanligtvis kristalliseringen.

Flytande honung man köper i vanliga butiker (klämflaska) innehåller ofta tillsatser som fruktos eller har upphettats till höga temperaturer. Denna typ av honung skall inte förväxlas med nyslungad honung.

Naturligt kristalliserad ljunghonung 159 kr/500g (Slutsåld. Åter sommaren-24)

En kallslungad alldeles extra rå och obehandlad ljunghonung som tappas och silas direkt från bikupan. Honungen är inte rörd utan kristalliserar naturligt i burken. Får en något kornigare struktur än rörd honung men är vanligtvis mjuk i konsistensen. Ljunghonung har en alldeles egen speciellt aromatisk och mustig smak – en smak av skogen.

Bivax 15 kr

Helt naturligt bivax bestående av täckvax från egna bikupor. Täckvax är det finaste vaxet som tas tillvara vid honungsskörd. Manuellt silat rent vax. Passar till bivaxdukar, salvor och annat. Inga tillsatser.

Ca 10g

 

Du kan också köpa vår honung hos Glimja: www.glimja.com eller Göteborgs naturhistoriska museum, Museibutiken

Observera! Vi reserverar oss alltid för eventuell honungsbrist och/eller slutförsäljning. Honung är en ren naturprodukt vars tillgång varierar beroende på olika faktorer som vi inte alltid kan kontrollera. Vi garanterar inte att det alltid finns en särskild sort att tillgå. Kontakta oss för dagsaktuell information. Vår honung skall förvaras svalt och mörkt. Helst i kylskåp.

Köpvillkor

Beställer gör du via e-post och vi bekräftar alla beställningar innan betalning och utskick. Paket ligger enligt fraktfirmans regler (vanligtvis 14 dagar) men då paketen innehåller livsmedel bör de hämtas ut så snart som möjligt. Ej uthämtade paket debiteras med 350 kr. Returnera inget utan att ha kontaktat oss först. Skadad eller felaktig vara skall anmälas utan dröjsmål. Vid ångerrätt står kunden för returfrakt samt ser till att varan är ordentligt förpackad. Leveranstid ca 1 vecka.

Det emballage vi använder är i huvudsak återbrukat eller återvunnet. Använd gärna emballaget igen eller lämna det för återvinning. Vi strävar efter att minimera vår plast och pappersanvändning. Vi tar även gärna emot våra använda glasburkar och lock för återvinning vid vår bigård i Högsäter.

Kontakt:
Telefonnummer: 0701-432990
E-post: info@jarbobigard.se

Adress:
Järbo Bigård HB
Skällsäter Solbacken 3
45897 Högsäter