Gammelpaddan

Hos Järbo Bigård trivs “gammelpaddan”. Den smyger bland mossorna och väntar på att någon läcker insekt skall dyka upp. Precis som honungsbiet så har paddan gift för att försvara sig effektivt mot fiender. Paddans gift är muskelförlamande och heter bufagin. Till skillnad från människans hänsynslösa användning av kemikalier och miljögifter så påverkar djurens gifter inte naturen och miljön negativt. På våra marker kring bigårdarna vill vi att alla djur skall trivas och därför använder Järbo Bigård inga gifter i sin produktion.

Vi bygger bon, holkar samt låter rishögar och fällda träd ligga. Sitter man en stund och väntar så dröjer det inte länge innan man får syn på något intressant. Skogen myllrar av spännande varelser.

Järbo bigård gillar djur. Alla djur.

Järbo Bigård gillar djur. Alla djur.

Den gamla kvarndammen tillhör numera paddorna, trollsländorna, forsärlan och den fiskande hägern. Ibland ser man avtryck av tassar eller klövar i den mjuka leran. Om du har möjlighet att anlägga en damm där du bor, gör det. Dammar och våtmarker där djuren får leva i fred är en bristvara i vårt moderna samhälle.

Köp vår fina honung från skogen. Framställd tillsammans med naturen. Kallslungad, manuellt silad och hantverksmässigt arbetad från vaxkaka till honungsburk. Välkommen till Järbo Bigård!