Bjud ett bi på frukost!

Om du vill locka bin och humlor till din trädgård kan du plantera sälg och krokus. De blommar tidigt och innehåller mycket nektar och pollen. Bor du lite mindre och kanske har en balkong eller uteplats? Då kan du odla en sälg som miniatyrträd och krokus trivs bra i kruka. Städernas alla balkonger och terrasser bildar snart stora och viktiga ytor om vi odlar på dem! Tidigt på våren kan du se hur yrvakna humlor och bin letar sig dit. Har du turen att bo nära en gammal blommande sälg så kan man på långt håll höra surret. Här hittar hungriga bin, humlor och fjärilar frukost tidigt om våren. Hugg inte ner gamla sälgar. De är oerhört viktiga för mångfalden.

När du köper honung från din lokala biodlare gör du en insats för miljön samtidigt som pollineringen av frukt, bär och grönsaker i området ökar. Kanske blir äpplena i din egen trädgård större och saftigare?

Järbo Bigård använder aldrig gifter i sin produktion. Vi arbetar tillsammans med naturen med miljövänliga metoder. Vår honung är 100% ren naturprodukt!

Krokus favoritfrukost om våren!

Litet bi äter frukost i krokus…