Nyslungad honung & Kakhonung – 2016!

Obs! Kakhonung är nu slutsåld för säsongen 2016.

Nu slungar vi årets första honung på Järbo Bigård. Nyslungad honung är rinnande i konsistensen och mycket god. Den anses av många vara en delikatess, den godaste av alla sorters honung men också den nyttigaste med alla honungens ämnen färskt bevarade. Vår nyslungade honung kommer direkt från naturen, via bikupan och ner i burken. Den skall helst njutas färsk, kanske på glass, ringlad på yoghurt eller på en skiva knaprigt och lite smuligt rostat bröd med mogen camembert?

En ren naturprodukt från ren natur. Årets första nyslungade honung är färdig.

Det är en djungel där ute.

Vi slungar små kvantiteter åt gången och honungen går snabbt åt. Vill du vara säker på att få nyslungad honung så beställ i förväg så du får de burkar du vill ha. Säsongen för nyslungad honung är kort. Den finns bara på sommaren när biodlaren slungar, sedan stelnar den. Nyslungad honung bör konsumeras inom några veckor om man vill njuta av den fina konsistensen och rika aromerna.

I försommarens första honung från Järbo Bigård kan du kanske känna igen smaker och dofter från; vildkörsbär, vildapel, hägg och blåbärsblom. Det är  en rikedom av växter runt bigården så här års!

Nu har vi också hela vaxkakor med honung – kakhonung eller jungfruhonung. Mer ursprunglig, rå och naturlig blir inte honung.  Det är honung i sin renaste form och en exklusiv delikatess. Vaxkakor äts hela med vax och honung tillsammans – som en “kaka”.

Beställ och hämta hos oss på Järbo Bigård. Det går bra att hämta vid någon av våra bigårdar i Järbo, Högsäter eller Dalskog. Ring eller maila före. Tel: 0701-432990 eller info@jarbobigard.se

Bor du långt bort? Vi skickar honung över hela Sverige. Kontakta oss för frakt och priser.

Vid honungsbrist kan leveranser av nyslungad honung och kakhonung ställas in eller försenas. Vi meddelar alltid detta i så fall. Kakhonung är en ren naturprodukt och varje vaxkaka unik vilket innebär att storlek och vikt kan variera.

Nyslungad honung 70 kr (500g)

Kakhonung/Vaxkaka/Jungfruhonung 300 kr (en hel vaxkaka hel eller i bitar, ca 2kg)